10+1 piese românești pentru dansul mirilor

– Bună, numele meu este Laura și știu care este melodia pentru dansul mirilor de la nunta mea…

– (cor de voci de femei și barbați) Bună, Laura!

Am 30 de ani și mă tratez. Recunosc, sunt dependentă de nunta mea încă de când eram mică și șontâcăită, am visat la ea cum visează vulpea la struguri și-am știut mereu că rochia mea va fi albă și lângă mine va fi și bunica. La asta n-am încetat niciodată să visez, chiar dacă o vulpe bătrână m-a învățat că strugurii sunt acrii.

Acum două luni am aflat pe ce melodie voi dansa primul dans de la nunta mea. Într-un hotel din Spania, el mi-a pus asta în căști povestindu-mi despre cele două galerii de fotbal care au cântat la unison același cântec. Era un cadou pentru antrenorul actual al echipei de fotbal Liverpool, Jürgen Klopp, care era și fostul antrenor al celeilalte echipe din teren, Borussia Dortmund. Așa m-am îndrăgostit într-o duminică dimineață de ”You’ll never walk alone” a lui Elvis Presley.

Și-acum, c-am vorbit un pic despre nunta mea, să vedeți ce idei am pentru nunta voastră! Căutăm o melodie care mișcă ceva în amândoi, să fie unică și memorabilă, un cântec care să bucure, să anime și să emoționeze familia și prietenii care vă înconjoară. Pentru început, am pregătit o listă de 10+1 melodii românești alese din playlistul meu numit ”Dor de România”, de pe Spotify.  Este așadar o listă personalizată, ascultată pe îndelete, unele lălăite, altele de zbânțuit, dar toate vorbesc despre iubirea unui simplu ”doi”.

 

1. CARLA’S DREAMS – TU ȘI EU

 “Și cine a spus că trebuie să îmbătrânim?” ♪♫

Ei doi, ”singuri, împotriva lumii”, zic că se iubesc până la stele și înapoi. Ce frumos! Dintre acele cupluri care n-au multe poze, dar au multe amintiri, au acea conexiune tânără și sinceră, care te face să zici: ”te iubesc și știi bine că nu tind să corespund cu nimeni / eu vreau să corespund doar cu ideile din tine”.

2.  TREI SUD EST – LIBERI

”Doar cerul o știe cât te-am așteptat să vii.”

O melodie fără stare, plină de promisiuni pentru frumoșii pentru care tot ce-i mai bun ”vine de acum”. Două bilete și-un singur drum, fix ce-i așteaptă pe tinerii care cu siguranță și ei și-au șoptit într-o noapte că se vor iubi mereu.

3. SMILEY ȘI FELI – VALS

 ”O pereche în tot, cu adevărat.”

Un cântec despre cuplurile în care s-a călcat strâmb, s-a iertat, doi oameni care au dat-o din greșeală în vals și care mereu s-au regăsit și și-au ascultat inimile.

4. DJ PROJECT & MIRA – INIMĂ NEBUNĂ

”Să fiu al tău destin.”

O poveste a doi îndrăgostiți care au trecut prin multe de-a lungul timpului. Doi care-și sunt zâmbet și lacrimă, care știu când celuilalt îi e rău sau îi e bine.

5. TREI SUD EST – STELE

”Mâna mea, mâna ta se vor prinde.”

O iubire cu nuanțe vii, cu agățări de stele și strângeri de mână. El se îndrâgostește de ea în fiecare zi, iar ea îl strânge bine în brațe, să nu cadă dintre nori. Awww!

6. EDWARD SANDA ȘI IOANA IGNAT – DOAR PE A TA

”Adunam, scădeam inimi și-mi dădea /
Că jumătatea mea lipsă e inima ta”

Dragostea trebuie să fie un sentiment cinstit, care nu trece prea ușor. Cu o mie de inimi trecute prin palma ei, ea pe el l-a ales. Iar el, s-a conformat, azi e dur, mâine e delicat, iar când spune și el ceva frumos, și, ”femeie fiind tu, să ințelegi pe dos” 🙂

7. GUZ – PREFER

”Îmi place că ne-am cunoscut, /
Îmi place tot la ea din ce în ce mai mult.”

S-au întâlnit, s-au îndrăgostit, se simt adulți și au puterea să topească munți. El o face pe orbul studiindu-i corpul, ea îi povestește despre o viață cu soare și ploi. ”Prefer să ne gândim la bebe mult”, zice el. Minunat!

8. LOREDANA ȘI NADIR – TE IUBESC.

”Noi doi și-o bicicletă.”

Doi oameni fără superputeri, fără comori, la îndemână cu doar două cuvinte, cele mai scumpe de pe Pământ. ”Am să ți le spun mereu ca un nebun.”

9. IULIANO – TE IUBESC

”Hai, intra, e deschis /
Asa va fi mereu. ”

Avem și versiunea hip-hop a ”te iubesc”-ului, desigur. ”Nu pot respira daca nu iti aud vocea /
Care sa imi spuna te iubesc mai mult ca pe viata mea.”

10. ANGELA SIMILEA – DĂ-MI MÂNA, DRAGUL MEU PRIETEN DRAG

”El este omul pentru o viață.”

 

Draga noastră Angela ne-a lăsat melodii care vindecă pe dinăuntru. Mi-a fost greu să aleg o melodie, dar știam că Angela Similea nu putea lipsi din lista mea. ”Ne cheamă viața, orizontul larg și cântecul purtat pe ape.”

 

11. ALEXANDRA UȘURELU ȘI DAN BORDEIANU – CÂNTEC DE DRAGOSTE

”Care eu, care tu?”

Ei doi cântă despre cuvinte și tăceri, despre toate amintirile frumoase pe care le-au lăsat în urmă pe același drum. Cine-i unul, cine-i altul nu se mai știe, de când și-au pus laolaltă viețile.

Voi ce alte melodii aveți în playilist care s-ar potrivi numai bine ca piesa mirilor la o nuntă?