30 de idei de marturii de nunta

Marturiile sunt felul mirilor de-a spune “va multumim!” tuturor nuntasilor care le-au fost alaturi la sarbatorirea casatoriei lor. Traditia spune ca aceste mici cadouri –„bomboniere” in limba italiana – erau daruite familiei sau prietenilor in semn de recunostinta pentru sprijinul si sustinerea lor.

In Italia secolului al XV-lea, cu ocazia logodnei a doi indragostiti, viitorii soti si familile lor faceau schimbi intre ei de cutii ornamentate cu pietre pretioase, in care puneau cadou bomboane sau zahar. Tot in aceeasi perioada istorica, in Anglia au aparut ce atunci se numeau “sweetmeatbox” si insemnau niste cutiute din argint aurit sau chiar din aur incrustat cu pietre prestioase sau cristale care erau daruite invitatilor la sfarsitul nuntii.

Astazi marturiile de nunta nu sunt nici pe departe atat de costisitoare precum pare ca erau in secolul al XV-lea, aleluia! 🙂 Mirii secolului XXI ofera marturii fel de fel, de la cele mai simple ca plantele suculente (care sunt la moda anul acesta), pana la obiecte facute de mana, prajituri gatite in casa sau sticle de vin. Indiferent ce veti alege pentru nuntasii vostri, marturiile voastre de nunta vor pastra cu ele cele 5 simboluri care s-au pastrat prin traditie: sanatate, prosperitate, fertilitate, fericire si longevitate.

Propuneri de marturii: