Cum alegi aranjamentele florale pentru mese?

Inchide ochii pentru cateva minute si spune cu voce tare cum iti imaginezi nunta ta. Noteaza pe o foaie 5 cuvinte cheie care descriu pe scurt nunta ta si pune-le intr-un loc vizibil. Ghideaza-te dupa aceste 5 cuvinte cheie in organizarea nuntii tale. Vrei mult alb? Sau din contra, o culoare stridenta, rar intalnita in randul nuntilor? Foarte bine! E nunta TA, nunta VOASTRA si voi sunteti cei care stabiliti regulile, inclusiv pe cele pentru aranjamentele florale.

Aranjamentele florale atrag mereu privirile invitatilor si cu siguranta adauga un plus de eleganta si romantism nuntii. Si totusi, avem o gama atat de larga de flori si de culori! Care sunt cele potrivite pentru nunta ta?

Un truc simplu ar fi sa te ghidezi dupa culori. Daca ai ales ca movul sa predomine in conceptul nuntii, automat poti taia de pe lista numeroase optiuni. In schimb, daca ai ales albul, atunci lucrurile nu se simplifica foarte mult. Iti recomandam sa alegi 2 culori principale si eventual inca o culoare pentru a marca anumite accente cromatice.

Aranjamente florale nunta

Aranjamente florale nunta

Aranjamentele florale pentru mese au o mare importanta in decorul intregii sali. Daca restaurantul nu este foarte “bogat” din punct de vedere al arhitecturii si al design-ului, aranjamentele florale de pe mese pot crea o atmosfera inedita si un decor minunat!

Tine minte faptul ca mesele sunt locul unde invitatii isi petrec o buna parte din timp. Aranjamentele nu trebuie sa blocheze vederea celor asezati la masa sau sa le ingreuneze comunicarea. Aranjamentele trebuie sa fie ori suficient de joase, ori suficient de inalte pentru a permite schimbul de replici si priviri.Aranjamente florale nunta

Daca restaurantul in care va avea loc nunta ta de vis are un tavan inalt, recomandam alegerea unor aranjamente inalte. Acestea dau si un aer usor mai formal, mai elegant salii. Aranjamentele inalte sunt o idee mai scumpe fata de cele la nivelul ochilor. Aranjamentele joase se potrivesc unei atmosfere mai intime, unei incaperi mai mici sau evenimentelor in aer liber.

Aranjamente florale nunta

Aranjamente florale nunta

In cazul in care nu esti hotarata ce tip de aranjament iti doresti: inalt sau jos, ce zici daca le combini? Sparge monotonia si regulile si alege ceea ce iti place tie! Profita daca ai un numar mai mare de mese ( peste 18) si jongleaza cu aranjamentele ❤

Aranjamente florale nunta

Desi nu exista regula ca aranjamentele florale sa fie identice la toate mesele, trebuie sa pastrezi anumite elemente comune pentru acestea. Exista numeroase elemente extra pe care un florar le poate include in decoratiuni: fructe, panglici, materiale, ornamente de sezon, chiar si obiecte cu o valoare sentimentala mare pentru voi. Jongleaza cu tipurile de flori, dar pastreaza culoarea sau invers.

Evita sa pui flori cu un miros puternic precum sunt crinii imperiali. Mirosul lor interfereaza cu aroma preparatelor culinare si nu este foarte placut pentru invitati.

Daca am vorbit despre flori, ei bine, trebuie sa vorbim si despre vasele in care acestea se afla. Un cos impletit, un bol de argint, cilindri transparenti, fiecare creeaza un alt tip de atmosfera. La vasele transparente poti chiar colora apa pentru un efect inedit sau sa luminezi de dedesubt vasul cu cateva luminite pentru un plus de magie ❤

Aranjamente florale nunta

Aranjamente florale nunta

Asadar… tu ce aranjamente florale preferi? 💕

Nu uita sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram pentru o “doza” zilnica de inspiratie pentru nunta ta!