Despre diamante part.I

Unii spun despre diamante faptul ca “they are a girl’s best friend” ❤

O fi adevarat? 🙂

Nu stim exact, dar suntem siguri ca indragim diamantele nespus, mai ales atunci cand se afla pe mana noastra. Visam adesea cu ochii deschisi la un diamant fin pe inelar care sa straluceasca in razele soarelui. Si totusi, stim toate detaliile despre ele? In functie de ce le alegem? Forma? Culoare? Claritate?

Fiecare diamant este unic. Cunoscatorii acestei arte apreciaza valoarea unui diamant in functie de “cei 4 C”: culoare, claritate, taiere si carate.

Culoarea

Ce e important de stiut despre culoare? Mai putina culoare in diamant, inseamna o gradare mai buna. Un diamant imparte lumina intr-un spectru de culori. Grila de clasificare a acestora variaza de la D (complet incolor) la Z ceea ce reprezinta un diamant de culoare galben pal sau maro.

Diamantele premium, foarte rare sunt cele graduate D,E si F. Doar un expert poate face distinctia intre acestea, iar preturile lor sunt cu adevarat premium.

Diamantele gradate G si H sunt cele mai cautate din grupul “aproape incolor” (G,H,I,J) si reprezinta cu adevarat o investitie buna.

inel cu diamante zenday

Claritatea

Incluziunile sunt mici imperfectiuni pe care le au diamantele, vizibile de multe ori cu ochiul liber . Asadar, diamantele pot fi fie fara imperfectiuni, fie cu mici incluziuni.

Gradul de lux este cel cuprins intre IF si VS. In acest caz, incluziunile sunt dificile de observat si nu sunt vizibile cu ochiul liber, doar utilizand o marire de 10x.

Desi clasificiarile SI1 si SI2 prezinta mici incluziuni vizibile prin marirea de 10x, acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber si sunt de asemenea stralucitoare si sclipitoare.

Diamantele incadrate in clasificarea P! au incluziuni care pot fi vizibile cu ochiul liber. Cu toate acestea ar trebui sa fie foarte minore, greu de vazut.

inel cu diamante zen day

Taietura

Atunci cand sunt extrase din pamant, forma diamantelor nu este deloc asemanatoare cu cea pe care o vedem in bijuterii. Transformarea lor necesita multa munca si multe taieturi. Taierea se refera la calitatile reflexive ale diamantului, astfel, acestea sunt:

Inel cu diamante zen day

Cand un diamant este bine taiat, acesta creeaza un efect de blit pe care noi o cunoastem ca sclipire si pe care, ei bine.. O IUBIM!

Taierea diamantelor este descrisa prin urmatoarele grade: Ideal, Excelent, Foarte bine, Bine, Rezonabil si Sarac/Neacceptabil.

Caratul

Diamantele sunt evaluate in functie de greutatea lor, nu in functie de marimea lor. Adesea termenul de “greutate carate” este confundat cu “carate/ karate” – care este metoda de a determina puritatea aurului. Greutatea in carate afecteaza pretul unui diamant mai mult decat orice alt “4C”.

Atunci cand cumparati un inel cu diamant exista 3 lucruri de baza pe care trebuie sa le luati in considerare:

  1. Bugetul – Totul tine de ceea ce va puteti permite.
  2. Dimensiune vs Calitate – Daca partenerul isi doreste un inel MARE (cu accent pe mare 😉 ), incercati sa achizitionati un diamant de o dimensiune mai mare, dar care din punct de vedere al claritatii si culorii se claseaza la un nivel mai scazut. Astfel, veti pastra o balanta si bugetul nu va avea de suferit.
  3. Dimensiunea degetului – Dimensiunea degetelor cu cea a diamantelor este invers proportionala. Ce inseamna asta mai exact? Cu cat degetul este mai subtire, cu atat diamantului pare mai mare.
Modul de setare al pietrelor

Poate iti doresti un singur diamant. Sau.. daca te gandesti mai bine, ar arata frumos si o serie de 3 diamante. Sau 2 pietre ovale si o piatra setata Rub – Over? Prea mult variante, nu-i asa? 🙂 Hai sa le studiem pe indelete 🤗

Setarea cu gheare

Setarea cu gheare este cea mai populara! Compusa din gheare metalice foarte mici care fixeaza diamantul, acest tip de setare permite si patrunderea cantitatii maxime de lumina din toate unghiurile, ceea ce face ca diamantul sau para mai mare si mai stralucitor.

Inel diamant Zen Day                                                           Inel diamant Zen Day Inel diamant Zen Day

Setarea Rub – Over

Daca ai un stil de viata activ, atunci acest tip de setare este cea potrivita pentru tine! Setarea Rub – Over protejeaza marginile diamantului si il tine in siguranta, conferindu-i un aspect curat si minimalist, datorita jantei de metal care inconjoara complet diamantul.

Inel diamant Zen Day                                        Inel diamant Zen Day                                                   Inel diamant Zen Day

Setarea tip canal

In acest tip de setare diamantele sunt asezate unul langa altul, intr-un canal de metal. Acestea nu sunt separate de nimic, astfel incat acestea formeaza o linie continua de pietre. Creasta exterioara de metal este lucrata peste marginile diamantelor, protejand astfel pietrele si oferindu-le o suprafata exterioara neteda.

Inel diamant Zen Day                                               Inel diamant Zen Day                                                     Inel diamant Zen Day

Setarea invizibila

Aceasta setare este la un pret mai accesibil deoarece desi efectul este unul “wow”, conferind imaginea unui diamant mare, de fapt, inelul este compus dintr-un grup de diamante mai mici. Petrele stau una langa cealalta, creand o suprafata solida de diamante fara metal intre ele.

Inel cu diamante Zen Day                                  Inel cu diamante Zen Day                                             Inel cu diamante Zen Day

Setarea pavata

Setarea pavata foloseste o multime de diamante mici, plasate foarte aproape. Fiecare diamant este plasat intr-o mica gaura care a fost forata in trunchi. Aceasta setare este una dintre setarile cele mai dificile de realizat si necesita un mester calificat si foarte rabdator.

Inel cu diamante Zen Day                                  Inel cu diamante Zen Day                                                Inel cu diamante Zen Day

Setarea tensionata

Acest tip de setare suspenda piatra in trunchi si este o setare populara si moderna. Setarea tensionata utilizeaza presiunea metalului de pe trunchi pentru a tine piatra ferm pe lor, intre doua capete deschise ale metalului de montare.

Inel cu diamante Zen Day                               Inel cu diamante Zen Day                                     Inel cu diamante Zen Day

Ei bine, ai aflat mai multe despre diamante? Nu-i asa ca este un subiect despre care ai citi ore in sir? ☺ Continua sa urmaresti blog-ul nostru pentru ca in curand, va aparea si partea a doua a articolului in care povestim despre formele diamantelor 😍💕

Nu uita sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram pentru o “doza” zilnica de inspiratie pentru nunta ta! ❤